Kullandığınız Browser Flash'ı Desteklemiyor.

Çocuk Testleri Eğitimi Eskişehir'de [30.01.2014]

Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Okul Öncesi Eğitimi, Özel Eğitim, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Tıp Fakültesi Mezunları, Psikiyatri Hemşireleri. Sosyoloji ve Sosyal Hizmet, öğretmenler ve bu alanda ki öğrenciler uygulama belgesi alırken diğerleri katılım belgesi alırlar.

8 – 9 MART 2014
KONTENJAN:
Grup sayısı 35 kişi olarak belirlenmiştir.
Eğitim materyalleri eğitimin yapılacağı gün kursiyerlere ücretsiz verilecektir.

İletişim tel: 0.222.2315626…/ 0555,2746239
Eğitimciler:
Uzman Psikolog Gülşah Beştav
Uzman Psikolog Merve Özgüven

Eğitim Ücreti: …480.00 TL +KDV

SERTİFİKASYON
Kurs sonunda katılımcılara ADEP Aile Danışmanlığı Eğitim ve Psikolojik Destek Derneği onaylı "Katılım Sertifikası" verilir 2 ay içinde her bir testten 2 uygulama yapıp raporlaştıran kursiyerlerimiz "Uygulayıcı Sertifikası" alır.
TESTLER EĞİTİMİ 1.MODÜL
ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ: 0-6 yaş arası erken gelişim döneminde çocukların genel gelişimlerini değerlendirmek için Türkiye ‘de oluşturulmuş bir testtir. Test genel gelişimi, dil-bilişsel, ince motor, kaba motor ve sosyal beceri-öz bakım alt testleriyle yordar.
PEABODY RESİM KELİME EŞLEŞTİRME TESTİ:2-12 yaş arası çocukların alıcı dil yaşını ölçmek için kullanılır.
FRANKFURTER DİKKAT TESTİ: 60-72 ay arası çocukların dikkatini 90 saniyede değerlendirmek üzere planlanmış bir performans testidir.
GOOD-ENOUGH HARRİS BİR ADAM ÇİZ TESTİ: Zekayı objektif biçimde, emasyonel göstergelerle de projektif biçimde çocuğu bir bütün olarak değerlendiren bir kağıt kalem testidir.
AİLE ÇİZİMİ TESTİ: Çocukların aileleriyle etkileşimlerinin değerlendirildiği projektif bir testtir. Çocuktan bir aile çizmesi istenir.
METROPOLİTAN OKUL ÖNCESİ OLGUNLUK TESTİ: Okul öncesi olgunluk düzeyini, 5 ş yaş 6 ay ile 6 yaş arasında test etmeyi sağlar.
GESSEL TESTİ: 2-6 yaş arası çocukların görsel algı ve görsel belleklerinin değerlendirildiği bir gelişim testidir.
TESTLER EĞİTİMİ 2.MODÜL
FROSTİG GELİŞİMSEL-GÖRSEL ALGI TESTİ: Görsel algı, görsel uyaranları, tanıma, ayırt etme ve daha önceki deneyimlerle ilişkili olarak yeteneğine denir. 3-8 yaş arasındaki çocuklara uygulanır. Bireysel ve grup olarak uygulanabilir.
PORTEUS LABİRENTLERİ TESTİ: Zekâ testi olarak kullanılır. Bireyin genel yeteneği hakkında bilgi verir. 7-14 yaş arasındaki bireylere uygulanır. Erişkinler içinde uygulaması mevcuttur.
KENT e.g.y. TESTİ: Bir zekâ testidir. 6-14 yaş arasındaki bireylere uygulanabilir. Bireysel olarak uygulanır. Bilgiye ve dile dayanan bir testtir.
BENDER-GESTALT TESTİ: Bu test, 5-11 yaş arasındaki bireylere uygulanan bireysel zeka testi olarak kullanılır. Zekanın görsel devinimsel motor algılamasında gerilik , regresyon, fonksiyon kaybı, ve organik beyin hasarlarını saptamak amacıyla kullanılmaktadır.
LOUİSA DUSS PSİKANALİTİK HİKAYELER TESTİ : 4-12 yaş arasındaki çocukların iç dünyalarını ve olası çatışmalarını anlamak için psikanalitik teori temelli hazırlanmış bir projektif testtir. 10 tane tamamlanmış öyküden oluşan test bireysel olarak uygulanır. Testte zaman sınırlaması yoktur.
BEİER CÜMLE TAMAMLAMA TESTİ: Testin A formu 8-16 yaş arası için , B formu da 16 yaş üstü için kullanılmaktadır. A formunda 56; B formunda da 67 eksik cümle vardır. Form öğrenciye verilerek, açıklamayı okuyarak, eksik cümleleri tamamlaması istenir. Bu modülde, çocuk testleri eğitimi olduğu için yalnızca A formu anlatılacaktır.